OMA VERKKOKIRJASTO      

Krannien yhteistä verkkokirjastoa kutsutaan Krannit Arenaksi. Jotta saat kirjaston käyttämisestä irti suurimman hyödyn, sinun kannattaa luoda itsellesi tunnukset verkkokirjastoon. Arena - tunnuksella pystyt mm. uusimaan lainasi ja tekemään varauksia.


Tarvitset tunnusten luomiseksi kirjastokorttisi numeron sekä nelinumeroisen PIN-tunnuksen. Valitse Krannit – sivuilta ”luo käyttäjätunnus” sivun oikeassa reunassa olevasta laatikosta. Klikkaa seuraavaksi oranssia linkkiä, jossa lukee luo käyttäjätunnus”. Toimi ohjeiden mukaan!


Kun olet kirjautuneena arenaan, valitse oikealla olevasta pudotusvalikosta linkki lainani”. Ruudullesi ilmestyy lista kaikesta siitä aineistosta, joka kortillasi on lainattu. Pystyt halutessasi uusimaan joko kaikki lainasi tai vain osan niistä.  Kaikki: klikkaa siniharmaata laatikkoa, jossa lukee ”uusi kaikki lainat”. Muutama: Klikkaamalla lainaamasi aineiston perässä olevaa pientä neliötä ja sitten ”uusi valitut lainat” kone uusii kaikki valitsemasi lainat.

HUOM!! Mikäli lainaamastasi aineistosta on varauksia, et pysty uusimaan sitä. Voit uusia lainasi korkeintaan kymmenen kertaa. Lainojen uusiminen onnistuu myös käymällä kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostilla.

1.
   
Kun ruudullasi näkyy sen kirjan tms. nimi, jonka haluat varata, kaksoisklikkaa sen nimeä, jolloin pääset sen tietoihin.
2. Klikkaa mustaa laatikkoa, jossa lukee "varaa".
3. Valitse ruudulle ilmestyvästä vasemmanpuolimmaisesta
pudotusvalikosta "Kurikan kaupunginkirjasto" ja sen viereisestä pudotusvalikosta "Kurikan pääkirjasto"
4. Klikkaa "tee varaus" -painiketta ja näin varaus on tehty.
5. Saat ilmoituksen kun varauksesi on saapunut kirjastoon: sähköpostilla, tekstiviestillä tai perinteisellä kirjeellä. Ilmoita henkilökunnalle miten tiedon haluat.

HUOM! Voit tehdä varauksen myös kirjaston henkilökunnan avustuksella.

 


Pisteyttäminen tapahtuu antamalla esimerkiksi luetulle kirjalle tähtiä yhdestä kymmeneen. Esimerkki: Haluat pisteyttää Stephenie Meyerin ”Aamunkoi” – teoksen. Hae ensin teos ja kaksoisklikkaa nimeä. Ruudullesi avautuu kirjan tiedot ja saat annettua sille pisteitä klikkaamalla haluamaasi tähteä. Pisteytykset toimivat yhtenä tekijänä, herättääkö jokin tietty teos asiakkaiden kiinnostuksen.

Arviointien kirjoittamismahdollisuus kuuluu Arenan uusiin ominaisuuksiin. Pääset kirjoittamaan arvioinnin kaksoisklikkaamalla haluamaasi teosta. Saatavuuden alapuolella on teksti ”arviointi”. Klikkaa sen alapuolella olevaa ”lisää arviointi” – linkkiä, jolloin sen paikalle aukeaa tyhjä laatikko, johon voit kirjoittaa mielipiteesi aineistosta. Kun teksti on valmis, klikkaa ”lisää arviointi”. Tekstisi menee seuraavaksi kirjaston henkilökunnan hyväksyttäväksi ja kun se on tehty, myös muut käyttäjät voivat lukea tekstisi.

HUOM! Mikäli ET ole luonut itsellesi arena -tunnusta, sinun ei ole mahdollista kirjoittaa arviointeja, laittaa tageja tai tehdä pisteytyksiä!

HUOM! Jotta voit ryhtyä koostamaan itsellesi omaa hyllyä, sinun täytyy luoda itsellesi arena -tunnus! Omaan hyllyyn voit lisätä sinulle tärkeää aineistoa.  Jos sinua kiinnostaa useampi teos, mutta et viitsi varata kaikkia kerralla, voit lisätä kiinnostavat kirjat omaan hyllyysi ja pitää sillä tavoin silmällä, mitä on vielä varaamatta. Lisääminen omaan hyllyyn käy klikkaamalla haluamasi teoksen kohdalla yksinkertaisesti ”lisää omaan hyllyyn” Näin tämä kirja tms. ilmestyy omien juttujen alle kohtaan ”oma hylly”. Pääset tarkastelemaan oman hyllysi sisältöä klikkaamalla ”omat sivut” sivun vasemmassa laidassa olevasta valikosta ja rullaamalla hiirellä niin alas, että näet tekstin ”oma hylly”.


     
 

LR mainos / nina