Kirjaston käyttäminen on jokamiehen oikeus!

Krannit–kirjastokimppaan kuuluvat:
Isojoki, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kurikka ja
Teuva.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kun hankit ensimmäisen kirjastokorttisi, se on maksuton, mutta jos joudut hankkimaan tilalle uuden, hinta on 3 €. Alle 15-vuotiaalla täytyy olla vanhempien suostumus kirjastokortin saamiseen. Olet vastuussa lainaamastasi aineistosta, joten vahingon sattuessa sinun on korvattava käyttökelvottomaksi mennyt aineisto kirjastolle. Kirjastosta voi lainata kirjoja, elokuvia, Wii - ja PS3 -pelejä, musiikkia, äänikirjoja, kielikursseja, cd-rom-levyjä,  aikakauslehtiä ja sanomalehtiä. Liikuntavälineitäkin lainataan.
Kirjastossa voit myös pelata lautapelejä, sekä Wii - ja PS3 -pelejä.

Jos sinulla on sakkoja maksamatta 10 € tai yli, joudut lainauskieltoon. Lainauskieltosi päättyy, kun olet maksanut sakkomaksusi kokonaan.

Kirjojen, äänikirjojen, liikuntavälineiden, lehtien, nuottien, cd-rom-levyjen ja kielikurssien laina-aika on 28 vrk. Musiikin, Wii - ja PS3 -pelien sekä elokuvien
(CD,DVD, VHS, Blu-ray) laina-aika on 14 vrk.

 

Käyttääksesi lainausautomaattia tarvitset nelinumeroisen salasanan, PIN-tunnuksen, jonka saat henkilökunnalta. Voit valita numerot itse tai sitten voitte päättää kirjaston työntekijän kanssa, mikä numerosarja korttisi salasanaksi laitetaan.

Pääkirjastossa on kolme ilman ikärajaa olevaa tietokonetta, Jurvan kirjastossa kaksi. Voit käyttää tietokonetta 1 h/pv ja pystyt kirjautumaan koneelle kerran päivässä. Tarvitset kirjastokortissasi olevan pitkän numerosarjan sekä  PIN-tunnuksen. Yhteys katkeaa tunnin kuluttua.

Myöhästymismaksut 0,20 €/laina. Lisäksi myöhässä olevasta aineistosta peritään 1 €:n muistutusmaksu. Sakot lisääntyvät joka viikko 0,20 /laina.

Lasten- ja nuorten aineistosta, paitsi DVD-elokuvista, emme peri myöhästymismaksuja.

Aineiston varaaminen on Kurikan kirjastojen asiakkaille maksutonta, kun varaus kohdistuu ja noudetaan Kurikan kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Seutuvarauksesta tulee 1 € maksu, kun varaus kohdistuu muiden Krannit-kirjastojen niteisiin ja noudetaan Kurikan kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Jos haluamaasi aineistoa ei löydy Kranneista, aina voit tehdä kaukolainapyynnön. Kaukolainan hinta on 3 € / laina. Kysy lisää!Krannit- kirjastojen
kirjastokorttihakemus


Käyttösäännöt

Tutustu myös:

Kurikan kirjasto Facebookissa

Kurikan kirjaston
blogi
Hoksu suomennos:
*Tiesitkö, että Kranni tarkoittaa
naapuria? Minun naapurissa
asuu Olli Orava, mutta
Kurikan kirjastolle se
merkitsee jotakin aivan muuta.
 

LR mainos / nina